Fransa Vizesi

(0212) 291 99 66 (pbx)
  444 31 02

Fransa Turistik Vizesi

Fransa konsolosluğu Türkiye'de Almanya'dan sonra en çok schengen vizesi veren konsolosluktur.İşlem süresi olarak da kısa sürmektedir.

Bunda ülkemizden Fransa'ya özelde Paris'e oluşan talep rol oynamaktadır.

Fransa'ya seyahat edecek Umuma mahsus Pasaport hamili T.C. vatandaşları tarafından, Fransa vizesi başvurusunda bulunurken Fransa Konsolosluğu'na, Fransa vizesi için gerekli belgeler sunulmalıdır. Fransa Konsolosluğu tarafından belirlenmiş bu belgelerin güncel olmasına dikkat edilmelidir. Bazı evrakların orijinal olması gerekmektedir. Fransa vizesi için gerekli belgeler, Fransa'ya gidiş amacına uygun hazırlanıp Fransa Konsolosluğu'nun dikkatine sunulur. Ancak Fransa turistik vize başvuruları Fransa konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri ve vize akredite acenteleri aracılığıyla yapılmaktadır. Fransa Schengen vizesi başvuruları doğrudan Fransa Konsolosluğuna veya Büyükelçiliğine yapılmamaktadır ancak uzun süreli ulusal vize (D tipi vize) başvuruılarında Konsolosluğa doğrudan başvuru yapılabilmektedir.

Fransa turistik vizesi doldurulması gereken form Schengen başvuru formudur.  Formda verilen bilgilerin Fransa vizesi için sunulan evraklardaki bilgilerle tutarlı olması gerekmektedir. Eksik veya yanlış bilgiler vize başvurusunun retle sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle formun çok dikkatle doldurulması ve seyahat amacından uzak bilgileri içermemesi tavsiye edilir. Bu anlamda Fransa vizesi için talep edilen seyahat tarihlerinin de vize talep dilekçesinde veya çalışan durumundaysanız şirketinizden aldığınız izin yazısındakilerle aynı olması önemlidir.

Fransa vizesi için gerekli evraklar yapacak olduğunuz seyahatinizin içeriğine göre değişiklik gösterecektir. Fransa turistik vize, Fransa ticari vize, Fransa ziyaretçi vizesi farklı kapsamlarda olan Fransa vize türleridir. Fransa Konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu vize merkezlerinden Fransa vizesi için gerekli evrakları öğrenebilir ve vize başvuru işlemlerinde bulunabilirsiniz. Ayrıca Fransa vize işlemleri için gerekli olan evraklar Fransa Konsolosluğu’nun ek evrak isteme talebine göre de şekillenebilecektir.Fransa Konsolosluğunun başvuru sahibi hakkında daha kapsamlı bilgi edinebilmek için ek evrak talebinde bulunma hakkı daima vardır.

Eksik evrak, eksik başvuru anlamına gelir ve bu durumda vizenin reddedilmesi olasılığı yüksektir.

Sunulması gereken evrak listesi - Belgeler iki ayrı dosya ve aşağıdaki sıraya göre düzenlenmiş olmalıdır :

Dikkatlice doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış Schengen formu 
Pasaportun aslı : Pasaport on (10) yıldan (veriliş tarihi) eski olmamalıdır. 

Pasaport üzerinde en az iki (2) boş vize sayfası bulunmalıdır. 
Pasaport, vizenin sona eriş tarihinden itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olmalıdır.

Varsa, pasaporttaki vizeli ve mühürlü tüm sayfaların fotokopisi
Gidiş-dönüş uçak biletleri rezervasyonu
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş,arkası beyaz fonlu iki (2) adet vesikalık fotoğraf 

Tüm seyahat süresince, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan 30.000 € tutarında Schengen bölgesi için geçerli seyahat sigortası

9. Konaklama belgeleri :

Otel rezervasyonu

İş ile ilgili belgeler :

Başvuru sahibi çalışan ise :

İşyerinden vize talep edilen süre için izin belgesi 
SGK giriş bildirgesi ve hizmet dökümü ( e-devletten alınmalı ve barkodlu olmalı)

Başvuru sahibi çiftçi ise :

Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından düzenlenmiş yeni tarihli çiftçilik belgesi

Başvuru sahibi şirket sahibi, ortak vb. ise :

Ticaret ve Sanayi odası kaydı 
Vergi levhası ve resmi gazete

Başvuru sahibi emekli ise :

Emeklilik belgesi ( banka dekontu vs.)

Başvuru sahibi öğrenci ise :

Öğrenciler için: mevcut sene için Fransızca veya İngilizce okul veya üniversiteden belge

Başvuru sahibi reşit değilse ve yalnız seyahat seyahat edecekse veya ebeveynlerden biri eşlik edecekse :

Ebeveynlerden noter tasdikli muvafakatname (Bu durum çoçukla birlikte giden ebeveyn tek başına velayet hakkına sahip ise ya da tek ise). Belgede davet eden kişinin soyadı ve açık adresi, kalış süresi belirtilmiş olmalı. Ayrıca davet eden kişi ve velayet hakkı bulunan kişiden imzalanmış olmalıdır ve bu evrakla birlikte davet edenin ve velayete sahip olan kişinin kimlik kartı aslı ya da fotokopileri gerekmetedir.

11. Mali durum belgeleri :

Bankadan kaşeli ve imzalı son 3 aya ait şahıs hesabı dökümü veya dökümleri 
Gelirleri kanıtlayacak belgeler, son 3 aylık maaş bordrosu vb.

Kişisel belgeler :

Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’de oturma ve çalışma izni

Not: Belgelerin asıllarıyla, size iade edilmeyecek her belgenin bir suretini yanınızda bulundurmanız gerekir. Belirtilen belgelerden başka belgeler de istenebilir. Talep edilen tüm belgelerin sunulması, vizenin mutlaka onaylanacağı anlamına gelmez. Başvuru ücreti tarafınıza iade edilmez. Talebinizin incelenmesini kolaylaştıracak her tür belgeyi dosyanıza ekleyebilirsiniz (Örn : vize düzenlenmiş eski pasaportlarınız...